SASTOJCI:
1/2 l mlijeka
1/2 l vode
6 kašika smeđeg šećera
150 g prosa
2 pune kašike kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
1 narandža
(sok i korica)
PRIPREMA:
U šerpu sipajte mlijeko, vodu i šećer, pa stavite na srednje jaku vatru da provri. Odvadite malo tečnosti i u njoj razmutite kakao.
Proso dobro operite u situ i dodajte u šerpu, zajedno sa razmućenim kakaom. Smanjite vatru i kuvajte uz povremeno miješanje 20 do 25 minuta.
U skuvan proso dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi, a zatim i sok i narendanu koricu narandže.
Vruć puding sipajte u čaše ili činijice i servirajte toplo ili pak sačekajte da se ohladi, ukrasite i poslužite.
Ukoliko želite, skuvani proso možete izmiksati štapnim mikserom da se pretvori u kašu.
Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“ vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.
BONUS VIDEO: