SASTOJCI:

1/2 l mlijeka

1/2 l vode

6 kašika smeđeg šećera

150 g prosa

2 pune kašike kakaoa

50 g čokolade za kuvanje

1 narandža

(sok i korica)

PRIPREMA:

U šerpu sipajte mlijeko, vodu i šećer, pa stavite na srednje jaku vatru da provri. Odvadite malo tečnosti i u njoj razmutite kakao.

Proso dobro operite u situ i dodajte u šerpu, zajedno sa razmućenim kakaom. Smanjite vatru i kuvajte uz povremeno miješanje 20 do 25 minuta.

U skuvan proso dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi, a zatim i sok i narendanu koricu narandže.

Vruć puding sipajte u čaše ili činijice i servirajte toplo ili pak sačekajte da se ohladi, ukrasite i poslužite.

Ukoliko želite, skuvani proso možete izmiksati štapnim mikserom da se pretvori u kašu.


Portal AloOnline.ba i Hotel spa „Integra“  vas vode na nezaboravni vikend u Trebinje. Više detalja saznajte OVDJE.



BONUS VIDEO: