Doktori Paula Dejdon, Džoana Vejn i Greten San Migel otkrili su za magazin SheFinds dva začina koji bi trebalo da se nalaze u svakoj kuhinji. Ovi začini ne samo da dodaju ukus vašim jelima, već su i izuzetno korisni za vaše zdravlje.

Začin broj jedan je đumbir. Osim što ima prepoznatljivu aromu, sa svojim antiinflamatornim svojstvima, đumbir nije samo ukusan dodatak jelima, već je i moćno oružje protiv upalnih procesa i starenja organizma.

Začin na mjestu broj dva je kurkuma. Kurkuma ima moćna antiinflamatorna svojstva zahvaljujući aktivnom jedinjenju, kurkuminu, koji je opsežno proučavan zbog svoje sposobnosti da mijenja inflamatorne puteve u tijelu. Dakle, ne zaboravite da dodate kurkumu u svako jelo kako biste poboljšali svoje zdravlje i osvježili ukus svojih obroka.

Ovi začini ne samo da su sjajni za ukus, već donose i brojne koristi za vaše zdravlje. Ne zaboravite da ih dodate u svoju kuhinju već danas i osvežite svoj jelovnik, prenosi Nova.