Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 manji luk, sitno nasjeckan

150 g šampinjona

150 g tjestenine

2 čšnja bijelog luka, zdrobljenog

200 g punomasnog vrhnja

15 g naribanog parmezana

120 g mladog špinata

so i biber prema ukusu

Priprema:

Pržite luk i gljive dok ne omekšaju. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj temperature i pržite luk i gljive 10 minuta ili dok ne omekšaju i malo porumene.

Dok pržite gljive i luk, skuvajte tjesteninu.

Gljivama i luku dodajte zdrobljeni bijeli luk i pržite još jedan minut.

Lagano umiješajte vrhnje i naribani parmezan, a kad se sve spojilo, dodajte mladi špinat. Uklonite s vatre.

Pomiješajte kuvanu I ocijeđenu tjesteninu s umakom i još kratko kuhajte.

Začinite po želji.