Sastojci:
500 g tankih kora za pitu,
1 srednja glavica crnog luka,
500 g mljevenog mesa po izboru,
3 srednja krompira,
so, biber, biozačin
Preliv:
3 jajeta,
1 dl ulja,
1 gust jogurt,
2 dl kisele vode,
1 kašičica soli
Priprema:
Luk sitno isjeckati i kratko propržiti na malo ulja. Dodati mu mljeveno meso, posoliti, dodati malo biozačina i bibera po ukusu i dinstati još nekoliko minuta.
Dok se meso dinsta, oguliti krompire i izrendati na krupnije rende. Pomiješati ga s mesom i lukom i ako je potrebno, još malo začiniti. Ostaviti da se masa malo prohladi.
Pleh veličine 35x25 cm premazati s malo ulja i staviti koru koju ste presavili napola.
Premazati je s malo ulja i na nju staviti drugu koru, opet presavijenu. Na nju staviti malo nadjeva, pa preko njega novu koru, opet fil i tako redom dok sav fil ne potrošite. Posljednje dvije kore treba da budu bez fila, baš kao i prve dvije.
Tako pripremljenu pitu iseći i zaliti pripremljenim prelivom (nožem malo razmaknite isječene komade da pita bolje upije preliv).
Preliv: Umutiti jaja, dodati ulje, jogurt, kiselu vodu i so. Ostaviti 30 minuta da se kore dobro natope, a zatim je peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Ispečenu pitu ostaviti da odstoji petnaestak minuta, pa je poslužiti uz salatu po želji.
Prijatno.