Tajna nije samo u testu, već i u jednom neobičnom sastojku koji ih čini neverovatno mekanim i sutradan.

Sastojci:

• 500 g brašna

• 250 ml toplog mlijeka

• 1 kocka svježeg kvasca (ili 1 kesica suvog)

• 2 kašike šećera

• 1 kašičica soli

• 50 ml ulja

• 1 jaje

• 2 kašike pavlake (tajni trik naših baka!)

Priprema:

1. U toplom mlijeku rastvorite kvasac sa šećerom i ostavite da odstoji 10 minuta dok ne zapjeni.

2. U većoj činiji pomiješajte brašno i so, pa dodajte nadošli kvasac, ulje, jaje i pavlaku. Ova pavlaka daje kiflicama posebnu mekoću!

3. Mijesite tijesto dok ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste najmanje sat vremena.

4. Kada tijesto naraste, razvucite ga i oblikujte kiflice po želji.

5. Poredajte ih u pleh i ostavite još 20 minuta da odmore prije pečenja.

6. Pecite na 180°C dok ne porumene.

Pavlaka u tijestu zadržava vlagu, pa će kiflice ostati mekane čak i trećeg dana.

Probajte ovaj recept i uživajte u savršenom zalogaju!

BONUS VIDEO: