Potrebno je:

Za tijesto:


500 ml mlake vode

5 kašika šećera

1 kašika suvog kvasca

200 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

2 prstohvata soli

1100 g brašna

Sastojci za fil:


500 g oraha

5 kašika šećera

1 vanilin šećer

Priprema:


Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kašiku suvog kvasca i 5 kašika šećera stavite u mlaku vodu. Za 5 minuta dodajte ulje, prašak za pecivo, so i brašno. Zamesite tijesto, pa ga ostavite da nadođe. Onda ga podijelite na 4 djela. Oklagijom razvucite, pa premažite i uvijte štrudlu. Orahe natopite u vodi. Dodajte šećere i sve zakuvajte dok se šećer ne otopi. Fil mažite preko tijesta pa urolajte. Pecite štrudlu u rerni zagrijanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

BONUS VIDEO: