Sastojci za čokoladnu tortu sa korom:


Kora:

8 jaja

5-6 kašika šecera

8 kasika brašna

8 kašike ulja

2 kašike kakaa

1 prašak za pecivo

Fil:

1/2 litre slatke pavlake

200 g crne čokolade

200 g mliječne čokolade

Preliv za kore:

2 kašike kakaa

2 dcl mlijeka

1 ekstrat ruma

Priprema:

Prvo se savjetuje priprema fila, zato što mu treba vremena da se ohladi.

1. korak

Fil za kore: U 1/2 litre slatke pavlake dodati 200gr crne i 200gr mlječne čokolade. Čokoladu izlomiti na kockice. Sve zajedno staviti na slabu vatru da se polako čokolada topi, nikako da vrija. Miješati povremeno da se čokolada i pavlaka sjedine. Kada se čokolada u potpunosti otopi skinuti sa vatre i staviti da se ohladi.

2. korak

Kora: Odvojiti bjelanca od zumanaca i mutiti bjelanca dok se ne dobije pjenasta struktura, potom dodavati šećer. Kada se stegne masa dodati preostala žumanca, potom dodati brašno,ulje i kakao,i na kraju prašak za pecivo. Zagrejati rernu prije pečenja, peći na 180°C oko 35 minuta. Nakon isteka vremene provjeriti čačkalicom da li je kora dovoljno pečena, ako nije produžiti pečenja na još nekoliko minuta. Kada se kora ispeče ostaviti da se prohladi i presjeći je horizontalno na dva jednaka dijela.

3. korak

Preliv: Kada se kora skroz ohladi, napraviti smjesu od 2dcl mleka pomiješanog sa 2 kašike kakaa i ekstratom ruma. Natopiti kore sa tom smješom.

Skroz ohlađenu smješu od čokolada i slatke pavlake umititi mikserom dok ne dobijete čvrstu masu. Početi sa filovanjem kora. Više od pola smese staviti na jednu kora i drugu polovinu kore prebaciti nafilovan dio. Ostatak ostaviti da se nafiluje spolja. Po želji možete preko fila da stavite i šlag.

Prijatno!

BONUS VIDEO: