Iz Bakine kuhinje nam stiže recept za rolate koji se spremaju za tili čas, a toliko su ukusni da će nestati u trenu.

Savršeni su za doručak ili užinu koju možete poneti bilo gdje.

Slani rolati – sastojci:


250 ml mlijeka
2 kašike ulja
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
500 gr brašna
150 gr šunkarice
100 gr sira
malo kečapa
1 jaje
1 kašika kisele pavlake

Slani rolati – priprema:


Kvasac razmutiti u malo mlakog mlijeka, dodati šećer, pa kad zapeni sipati u vanglu. Dodati ostatak mlijeka, brašna, ulja i zamjesiti glatko testo.

Ostaviti da se udvostruči oko 30 minuta.

Obraditi tijesto malo rukama, pa pokriti još 5-6 minuta. Razviti tijesto u pravougaonik.

Izmješati sir pavlaku i jaje, pa time premazati tjesto. Preko poređati listove šunkarice po želji i malo kulena. Dodati i malo kečapa, pa tijesto uviti u rolat.

Sastaviti ivice i poseći na rolate.

Premazati žumancetom i posuti po želji susamom.

Peći na 220 stepeni C 30-40 minuta da porumene.

BONUS VIDEO: