I pored toga je veoma ukusna i zasitna, jer sadrži mnoštvo namirnica od kojih nam ide voda na usta.

Recept je pronađen na Momcanihavethat blogu, a prenosi Lifepressmagazin.

Potrebni sastojci:


220 g pržene slaninice, isjeckane na kockice

350 g zamrznutog špinata, odleđenog i ocijeđenog od vode

6 jaja

¼ glavice crvenog luka, isjeckana na tanke ploškice

¾ šolje tečne pavlake

240 g naribanog švajcarskog sira

so, biber

malo muskatnog oraščića

malo naribane limunove korice


Način pripreme:


Manju tepsiju podmažite i ostavite sa strane, a rernu uključite da se grije na 175 stepeni Celzijusovih.

Špinat odledite i ocijedite od viška vode, slaninu propržite, luk nasjeckajte, a sir naribajte. Sve pripremljene sastojke sipajte u veću posudu, dobro ih izmiješajte da se sjedine i sipajte ih u pripremljeni kalup. Sve skupa pecite u zagrijanoj rerni 40-50 minuta.

BONUS VIDEO: