I pored toga je veoma ukusna i zasitna, jer sadrži mnoštvo namirnica od kojih nam ide voda na usta.
Recept je pronađen na Momcanihavethat blogu, a prenosi Lifepressmagazin.
Potrebni sastojci:
220 g pržene slaninice, isjeckane na kockice350 g zamrznutog špinata, odleđenog i ocijeđenog od vode
6 jaja
¼ glavice crvenog luka, isjeckana na tanke ploškice
¾ šolje tečne pavlake
240 g naribanog švajcarskog sira
so, biber
malo muskatnog oraščića
malo naribane limunove korice
Način pripreme:
Manju tepsiju podmažite i ostavite sa strane, a rernu uključite da se grije na 175 stepeni Celzijusovih.
Špinat odledite i ocijedite od viška vode, slaninu propržite, luk nasjeckajte, a sir naribajte. Sve pripremljene sastojke sipajte u veću posudu, dobro ih izmiješajte da se sjedine i sipajte ih u pripremljeni kalup. Sve skupa pecite u zagrijanoj rerni 40-50 minuta.
BONUS VIDEO: