Sastojci:


Podloga:

200 g mljevenih keksa (npr. petit beurre)

100 g otopljenog maslaca

200 g tamne čokolade (otopljene)

300 g krem sira

150 ml slatkog vrhnja (hladnog)

100 g pistacija (grubo nasjeckanih)

Preljev:

50 g tamne ili bijele čokolade (za dekoraciju)

20 g sjeckanih pistacija

Priprema:


Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem dok smjesa ne postane kompaktna. Utisnite je u kalup za tortu (20 cm) i stavite u frižider da se stisne. Zatim otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i ostavite da se malo ohladi. Umutite krem sir dok ne postane gladak, zatim dodajte otopljenu čokoladu.

Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag i nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Dodajte nasjeckane pistacije i sjedinite. Prelijte kremu preko podloge i poravnajte. Otopite čokoladu i prelijte preko cheesecakea. Na kraju ukrasite sjeckanim pistacijama.

Ohladite u frižideru najmanje četiri sata (ili preko noći) prije posluživanja.

BONUS VIDEO:

;sttick=0