Sastojci:
Podloga:
200 g mljevenih keksa (npr. petit beurre)
100 g otopljenog maslaca
200 g tamne čokolade (otopljene)
300 g krem sira
150 ml slatkog vrhnja (hladnog)
100 g pistacija (grubo nasjeckanih)
Preljev:
50 g tamne ili bijele čokolade (za dekoraciju)
20 g sjeckanih pistacija
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem dok smjesa ne postane kompaktna. Utisnite je u kalup za tortu (20 cm) i stavite u frižider da se stisne. Zatim otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj i ostavite da se malo ohladi. Umutite krem sir dok ne postane gladak, zatim dodajte otopljenu čokoladu.
Posebno izmiksajte slatko vrhnje u šlag i nježno umiješajte u čokoladnu smjesu. Dodajte nasjeckane pistacije i sjedinite. Prelijte kremu preko podloge i poravnajte. Otopite čokoladu i prelijte preko cheesecakea. Na kraju ukrasite sjeckanim pistacijama.
Ohladite u frižideru najmanje četiri sata (ili preko noći) prije posluživanja.
BONUS VIDEO:
;sttick=0