Rumuni dodaju meso u rusku salatu, što doprinosi bogatom ukusu.

Potrebno je:

300 g goveđeg mesa
300 g krompira
200 g šargarepe
150 g graška
150 g kiselih krastavaca
150 g ukiseljenih paprika
3 jaja (za domaći majonez) 150 ml ulja (za majonez)
1 kašičica senfa
so i biber po ukusu

Priprema:

U posoljenoj vodi skuvajte meso dok ne omekša. Onda izvadite i ostavite da se ohladi, a u istoj vodi skuvajte krompir i šargarepu. Onda ih nasjeckajte na sitne kockice. Isjecite krastavce i paprike na sitne komade, a meso na sitne kockice. Žumanca odvojite od bjelanaca, pa dodajte kašičicu senfa i ulje, uz neprestano miješanje. U gotov majonez dodajte malo limunovog soka. U jednoj velikoj posudi sjedinite sve sjeckane sastojke: meso, povrće, kisele krastavce i paprike. Zatim umiješajte grašak, pa dodajte dvije trećine majoneza i pažljivo promiješajte. Potom posolite i pobiberite. Premažite salatu preostalim majonezom pa dekorišite kriškama kuvanih jaja, šargarepe, kiselih krastavaca ili paprike, praveći zanimljive šare. Ostavite rusku salatu bar dva sata u frižideru.