Jedna od tajni leži u – sirćetu. Bilo da je riječ o bijelom ili vinskom, ovaj sastojak koji uvijek imamo u kući može učiniti čudo pri kuvanju krompira. Osim što je koristan u čišćenju i kozmetici, sirće pomaže i u kulinarstvu.


Ako kuvate bijeli krompir, koji je bogat skrobom i idealan za pire, ili čvršći, voskasti krompir za prženje i pečenje, uradite sljedeće: kuvajte ga oko 30 minuta, a nakon 15 minuta dodajte so i kašičicu sirćeta.


Sirće stvara tanku koricu na površini krompira i sprečava da se raspadne tokom kuvanja. Na četiri do pet krompira dovoljno je dodati jednu kašičicu. Previše sirćeta može dati gorak ukus, pa je umjerenost ključna. Po želji, možete ga zamijeniti limunovim sokom.


Ovaj jednostavan trik čini da krompir zadrži oblik, dobije puniji ukus i postane neodoljivo ukusan, piše Nova.rs