Koliko vam se puta dogodilo da se jaje zalijepi za tavu i pokvari vam doručak? Srećom, postoji jednostavan trik koji rješava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu jaja, piše Krstarica.

Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplikovane tehnike – sve što vam treba vjerojatno već imate u kuhinji, a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprječava lijepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju, prenosi N1.

Evo kako koristiti pšenično brašno:

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte malo ulja ili putera. Pospite tanak sloj pšeničnog brašna po zagrijanoj površini. Ravnomjerno rasporedite brašno po tavi. Razbijte jaje i ispecite ga kao i obično.

Rezultat je jaje koje se lako odvaja od površine tave, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom. Ovaj mali trik čini pripremu jaja jednostavnom i ugodnom, tako da pšenično brašno može napraviti veliku razliku.

Konačno dobijete i čistu tavu i ukusan doručak.