Potrebno je:
400 gr pasulja
1 veća glavica crnog luka
1 veća mrkva
1 veći krompir
3 lovorova lista
3 čena bijelog luka
1 mala kašičica brašna
ml. slatku papriku
suvi začin
so ml biber
seckan peršunov list
ulje
Priprema:
Pasulj oprati u nekoliko voda da voda bude bistra. Sipati malo vode da ogrezne pasulj pa pustiti da pasulj provri.
Sipati u rešetku i ispirati hladnovm vodom. Sipati u šerpu i naliti vodom. Dodati luk, šargarepu i krompir sječen na kocke. Dodati kašiku ulja i lovorov list Kuvati da omekne. Ako treba dolivati vodu. U tavu sipati malo ulja pa dodati sjeckan bijeli luk i brašno.
Miješati da dobije krem boju, pa ubaciti ml papriku, izmiješati i sipati u pasulj. Kad provri dodati suvi začin, biber, so i ostaviti još malo da krčka. Dodati na kraju sjeckan peršunov list.