Crnac bez jaja – sastojci:

Za biskvit:

540 g čvrstog jogurta
300 g glatkog brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa
2 kašičice sode bikarbone
komadić maslaca za premazivanje posude za pečenje
Za glazuru:

150 g čokolade za kuhanje
150 g maslaca
120 ml mlijeka
120 g šećera
Priprema:

U posudu stavite sve sastojke za biskvit i izmiksajte ih električnim mikserom.

Posudu za pečenje (kvadratnu cca 35x25 cm) ili kalup za tortu promjera 22–24 cm premažite maslacem, izlijte pripremljenu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C, 25–30 minuta, piše Dnevnik.hr.

Za glazuru: na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte šećer i mlijeko, pa miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

Pečeni kolač malo ohladite, potom ga prelijte čokoladnom glazurom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider da se potpuno ohladi.

Poslužite isječen na manje kocke ili kriške, ako ste kolač pekli u kalupu za tortu.