Sastojci:


3 jaja
3 baš pune kašike brašna
2 kašike šećera
pola kesice praška za pecivo
50 ml mlijeka
50 ml ulja
50 g čokolade za kuvanje (ili 2 kašike kakaa, ali onda dodajte još 1 kašiku šećera)

+ 50 ml običnog ili čokoladnog mlijeka za prelivanje kore

Ganaš:


200 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje

Ganaš možete i povećati ako želite deblji sloj.

Priprema:


Pažljivo odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u čvrst snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Dodati postepeno žumanca, kratko umutiti mikserom na najmanjoj jačini.

Dodati čokoladu koju smo prethodno istopili sa uljem, zatim mlijeko, sjediniti ručno.

Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo, sve sjediniti - najbolje ručno i sipati u tepsiju koju ste prethodno nauljili i posuli brašnom.

Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da se ne prepeče.

U posudi u kojoj smo topili čokoladu sipati mlijeko i zagrijati ga, pa preliti vruć kolač. Ostaviti da se prohladi, a za to vrijeme pripremiti ganaš. Zagrijati slatku pavlaku (ne smije da proključa), pa njime preliti izlomljenu čokoladu, ostaviti kratko i onda izmiješati da se dobije ujednačena smjesa. Preliti preko kolača, ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda odložiti u frižider na najmanje par sati.