Sastojci za jednu koru, a prave se dvije ukupno:
4 belanca
4 kašike šećera
4 kašike mljevenog keksa
4 kašike oraha
pola praška za pecivo
Fil:
8 žumanaca
700ml mlijeka
5 kašika šećera
5 kašika brašna
250gr maslaca
150gr šećera u prahu
100gr krupnije drobljenog keksa
100gr crne čokolade
100gr bijele čokolade
Za dekoraciju:
Šlag i mrvljeni orasi
Priprema: Umutiti pjenasto bjelance sa šećerom dodati mljeveni keks i orahe i prašak za pecivo pa špatulom lagano umješati i prebaciti u pleh pa peći na 180 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Fil se pravi tako što se pjenasto umute žumanca i šećer, pa se doda brašno i sve se to skuva u mlijeku kao puding. Kada se smjesa prohladi doda se maslac, šećer u prahu, keks, bijela i crna čokolada.
Kada se nafiluju kore, sve se prekrije sa šlagom i orasima.