Ako tražite savršen spoj ukusa koji se pravi brzo i bez pečenja – ova Nutela torta je pravi izbor!

Gotova za samo 15 minuta, izuzetno kremasta i bogata, oduševiće sve ljubitelje slatkiša.

Sastojci:


Za koru:


300 g mljevenog keksa

100 g putera

100 ml mlijeka (opciono)

100 g šećera u prahu

50–100 g mljevenog lješnika

Za krem:

500 ml slatke pavlake (biljna, zaslađena)

400 g krem sira

100 g šećera u prahu (po ukusu)

200 g Nutele (ili sličnog krema – po želji i više)

Za glazuru:

200 g crne čokolade

200–250 ml slatke pavlake

Priprema:


U velikoj posudi pomiješajte mljeveni keks, otopljen puter, lješnike, šećer u prahu i mlijeko (po izboru). Za čvršću, hrskaviju koru izostavite mlijeko, a za mekšu ga dodajte. Sve sjedinite i utisnite u kalup (24 ili 26 cm), pa stavite u frižider.
Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu. Izradite dok masa ne postane čvrsta i glatka. Podijelite na dva dijela – u jedan dodajte Nutela krem i dobro sjedinite. Na pripremljenu koru prvo stavite čvršći, a zatim mekši sloj fila, ili ih sjedinite. Prilikom nanošenja blago pritiskajte da ne ostanu vazdušni džepovi.

Za glazuru, zagrijte slatku pavlaku do tačke vrenja, pa prelijte preko izlomljene crne čokolade. Miješajte dok se ne sjedini u glatku smjesu, zatim pažljivo prelijte preko fila.

Tortu stavite u frižider da se dobro stegne i ohladi. Po želji, možete dodati i dekoraciju, ali i bez nje izgleda – i prija – savršeno, piše portal Domaći recepti.