Sastojci:

800 g svinjskog mesa od buta

4 glavica crnog luka

200 g pečuraka

1 kašika svinjske masti

2 čena bijelog luka

so

biber

1 kašičica aleve paprike

1 kašike brašna

400 ml soka od paradajza

lovorov list

Priprema:

U šerpu stavite svinjsku mast da se otopi. Sitno isjeckajte crni luk pa ga ubacite u mast i dinstajte dok ne postane proziran. Svinjsko meso isjecite na parčiće iste veličine pa ubacite kada crni luk postane providan. Pečurke oljuštite, pa isjecite na tanje listiće i dodajte crnom luku. Dinstajte sve zajedno dok meso blago ne porumeni.

Kada se to dogodi, nalijte vodu u šerpu toliko da prekrije meso, poklopite, pa pustite da se lagano krčka na srednjoj temperaturi. Provjeravajte s vremena na vrijeme da li je voda isparila iz šerpe i da li ima potrebe da se doliva još.

Kada meso omekša, a trebaće mu dosta vremena, dodajte začine i sitno sjeckani bijeli luk pa sve dobro promješajte. Na kraju, dodajte alevu papriku i nalijte sok od paradajza pa i vode ukoliko je potrebno, kao i list lovora i pustite da se sve zajedno prokrčka na tihoj temperaturi.

Gulaš poslužite uz tjesteninu ili krompir pire, prenosi "Ona".