Ali sve domaćice znaju da su potrebni sati da bi se skuvao.
Ipak, iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vrijeme kuvanja pasulja, a ukus će biti savršen i ukućani oduševljeni.
Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste omiljeno jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.
Soda bikarbona
Prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promiješajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će spriječiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva.
Rakija
U ovom slučaju sipajte 4 dijela hladne vode i 1 dio pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta.
Za to vrijeme će omekšati.
BONUS VIDEO: