Ovo je odličan i jednostavan recept za uštipke od kupusa!

Sastojci:



  • 450 g kupusa

  • 1 šargarepa

  • 1 crni luk

  • 3 jajeta

  • 4 kašike brašna

  • prstohvat mljevenog bibera

  • pola kašičice soli

  • 2 kašike biljnog ulja (za prženje)


Kako se prave uštipci:


Ako tražite jednostavan, ukusan i zdrav način da pripremite kupus, ovi uštipci su savršen izbor! Hrskavi spolja, mekani iznutra, sa blagim ukusom povrća i savršeno začinjeni, idealni su kao lagani obrok, prilog ili čak užina. Uz osvježavajući sos od krastavca i bijelog luka, dobijate kompletan spoj ukusa koji će vas sigurno oduševiti!


Kupus sitno nasjeckajte i blanširajte u ključaloj vodi 2-5 minuta, pa ga ocijedite i ostavite da se prohladi.

Šargarepu narendajte, a luk sitno nasjeckajte.U posudi pomiješajte kupus, šargarepu i luk. Dodajte jaja, brašno, so i biber, pa sve dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

Zagrijte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Kašikom vadite smjesu i oblikujte uštipke.

Pržite uštipke sa obe strane 3-4 minuta dok ne porumene i postanu hrskavi. Stavite ih na ubrus da upiju višak ulja.

BONUS VIDEO: