Sastojci:


500 g kora za pitu
500 g krompira
200 g bijelog sira (feta ili sitni sir)
1 glavica crnog luka
2 jajeta
200 ml kisele pavlake ili jogurta
50 ml ulja
so, biber i malo aleve paprike po ukusu

Priprema


Krompir oljuštiti i izrendati na krupno rende, pa ga blago posoliti i ostaviti par minuta da pusti vodu. Ocijediti višak tečnosti.
Crni luk sitno isjeckati i pomiješati sa rendanim krompirom. Dodati izmrvljen sir, jaja, pavlaku i začine, pa sve dobro sjediniti.
Pleh premazati uljem i staviti jednu koru, pa poprskati uljem. Na svaku drugu koru staviti dio fila i slagati dok se ne utroši sav materijal.
Završiti korom, premazati uljem ili pavlakom i peći u rerni zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju.
Poslužiti toplo uz jogurt ili kiselo mlijeko.