Ribu nije teško pripremiti, bilo da ste ljubitelj morske ili riječne ribe.

Kod nas svježa riba nije uvijek lako dostupna, pa ukoliko koristite smrznute filete ili cijelu ribu, važno je da ih pravilno odmrznete prije upotrebe.

Sada dolazimo do korisnog trika za prženje ribe.

Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može se desiti da postane žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će svaki put ispasti savršeno, potrebno je da dodate jednu jednostavnu namirnicu tokom pripreme.

Naime, u tiganj sipajte 100–125 ml mlijeka, a kada se malo zagrije, dodajte ribu. Prženje u mlijeku čini ribu mekšom, a ovaj napitak upija neprijatne mirise – naročito kada je riječ o riječnim vrstama.

Ukoliko pripremate posnu trpezu, umjesto klasičnog mlijeka možete koristiti posnu varijantu poput bademovog ili sojinog, prenosi Stvar ukusa.