Sastojci:
250 g mljevenog mesa1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
1 bjelance
so, slatka mljevena parika, mljeveni biber
2-3 veća krompira
1 žumance, so
1 kašika rendanog kačkavalja
Priprema:
U mljeveno meso dodati sjeckan crni i bijeli luk, bjelance, biber, mljevenu slatku papriku, so, može malo i suvog začina i sve dobro izjednačiti.
Krompir skuvati, ocijediti, izgnječiti, dodati žumance, rendani kačkavalj, so i sve dobro izmiješati. Tepsiju podmazati uljem. Od krompira napraviti lopte, oblikovati ih rukama i poredati u pleh. Napraviti na svakoj lopti udubljenje čašom i u to ubaciti ćufte.
Premazati ih uljem i peći na 220 stepeni oko 30 min. Izvaditi iz rerne pa narendati kačkavalj. Vratiti u rernu na pet minuta da se istopi.