Sastojci:



  • 3 kašike ulja

  • 4 svinjske šnicle bez kostiju

  • ½ kašičice soli

  • ½ kašičice crnog bibera

  • 1 crni luk oljušten i sitno isjeckan

  • 6 pečuraka, nasjeckanih

  • 3 čena bijelog luka, sitno nasjeckana

  • 2 kašike običnog brašna

  • 360 ml pilećeg bujona

  • ½ kašike paradajz pirea

  • ½ kašike bijelog vinskog sirćeta

  • 60 ml pavlake za kuvanje

  • 2 kašike svježe seckanog peršuna


Recept za svinjske šnicle u sosu od pečuraka:


Kako biste napravili svinjske šnicle, zagrijte 2 kašike ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Pospite obe strane svinjskih šnicli sa 1/4 kašičice soli i 1/4 kašičice bibera. Stavite u tiganj i pržite 6-7 minuta, okrećući jednom, dok ne porumeni. Izvadite iz tiganja i stavite na tanjir. Dodajte preostalu 1 kašiku ulja u tiganj, pa dodajte nasjeckani luk, naseckane pečurke i preostalu 1/4 kašičice soli i bibera.


Pržite 5 minuta, često miešajući, dok luk ne omekša. Dodajte bijeli luk. Pržite još minut, uz miješanje. Pospite brašno preko luka i pečuraka i promiješajte. Sipajte bujona uz mešanje. Potom dodajte paradajz pire, bijelo vinsko sirće, pavlaku za kuvanje i ponovo promiješajte.

Ubacite svinjske šnicle nazad u tiganj i dinstajte 10 minuta da se sos zgusne. Servirajte posuto svežim peršunom.