PRIJEDLOG ZA RUČAK Svetogorska čorba, čuveno posno jelo
AloOnline.ba | Žena ∙ 22.04.24 08:26 ∙ 0
Potrebno je:
Glave od više vrsta morske ribe
5-7 glavica crnog luka
4-5 šargarepa
posna sitna tjestenina
korijen celera
mljevena paprika
malo soli
nekoliko zrna bibera
peršunov list
celerov list
mirođija
Postupak:
1. Riblje glave skuvati sa 2-3 glavice crnog luka, 2-3 šargarepe, korijenom celera i nekoliko zrna bibera.
2. U drugom sudu propržiti 3-4 glavice crnog luka i dve šargarepe, isječene na kolutove. Naliti vodom u kojoj su se kuvale glave od ribe, koju ste prethodno procijedili.
3. Očistiti meso od kostiju i dodati u čorbu. Posoliti, pobiberiti, a malo mljevene paprike dodati direktno u kipuću čorbu.
3. Na kraju dodati tjesteninu, kratko kuvati i skloniti sa vatre. Posuti sjeckanim lišćem celera, peršuna i mirođije.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
PRIJEDLOG ZA RUČAK Posne pljeskavice od tikvica
10:01 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
3°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
16°C