PRAVA DOMAĆINSKA POGAČA KOJA USPIJEVA I POČETNICIMA Ovaj recept morate da znate, a sve sastojke već imate
Domaća pogača je odlično rješenje za vikend doručak ili večeru, a super i to što ne morate da idete do radnje jer sve sastojke imate kod kuće.
A ne morate da se brinete ni da li će vam uspjeti, jer je ovaj recept baš lak, toliko da mogu da naprave i oni koji nikada nisu mijesili tijesto.
Najbolje od svega je što nema čekanja da nadođe, pa se i brzo pravi.
Sastojci:
200 ml mlijeka
200 ml vode
200 g putera
110 ml ulja
2 jajeta
1 kašičica soli
2 kesice praška za pecivo
720 g brašna
Priprema:
U posudi pomiješajte mlijeko, vodu, ulje, puter koji ste prethodno otopili i bjelanca. Sjedinite, pa sipajte 600 g brašna, so i prašak za pecivo. Umešajte špatulom, pa dodajte ostatak brašna (120 g) i umijesite tijesto. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i kratko premijesite, a onda ga stavite u tepsiju koju ste dobro premazali puterom. Zatim umutite žumanca i premažite tijesto, pa ako želite viljuškom napravite šaru tako što ćete je povlačiti po tijestu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni. Ostavite da se ohladi, pa sijecite.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pogaca