POHOVANA PUNJENA JAJA Super način da iskoristite ostatke hrane od Uskrsa
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 07.05.24 19:13 ∙ 0
Sastojci:
15 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
4 kašike majoneza
1 kiseli krastavac
2 kašike senf
1 kašičica ljutog sosa
Recept za pohovana punjena jaja:
Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presjecite po dužini. Odvojite bjelanca od žumanjaca, pa žumanjca sklonite sa strane.
Bjelanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocijede od viška ulja.
Žumanjcima dodajte majonez, sitno sjeckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smjesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smjesom. Napunite pohovana bjelanca, pospite paprikom i poslužite!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Jaja
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C