POSNA PICA SA TUNOM Nedostatak mesa nećete da primjetite
Napravite domaću picu sa tunom, šampinjonima i kačkavaljem. Toliko je dobra da nećete da osjetite da je posna. Hrskavih kora i bogatog pujenja, koji upotpunjuje biljni kačkavalj, raj je za nepca.
Potrebno je
1, 5 dl mlake vode
0,5 dl ulja
1/2 paketa svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
250 g brašna
1 konzerva tunjevine u ulju
100 g biljnog kačkavalja
50 g mariniranih šampinjona
po želji paradajz pelat, origano i maslinke, svježa paprika
Priprema
U mlaku vodu sipajte šećer, i kvasac, pa kad kvasac nadođe dodajte ostale sastojke i umjesite mekano tijesto. Onda ga ostavite 30 minuta da naraste. Zatim razvijte tijesto pa ga stavite u pleh. Nakon toga premažite paradajz pelat, pa dodajte tunjevinu ocjeđenu od ulja i sve ostale sastojke za pripremu, pa narendajte kačkavalj. Pecite 15 minuta u zagrijanoj rerni na 250 stepeni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- posna pica
- recepti