OVAJ RECEPT ĆETE ODMAH ZAPISATI Posna pica će vas ostaviti bez teksta
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 25.12.22 16:22 ∙ 0
Sastojci:
200 ml mlake vode
malo ulja
kockica kvasca
soli
brašna
Nadjev:
1 praziluk
1 paradajz
1 paprika
200 g šampinjona
origano
kečap
malo posnog kačkavalja
Priprema:
Zamijesiti tijesto od vode, soli, kvasca, malo ulja i brašna. Ostaviti da tijesto malo poraste. Na ulju propržiti praziluk sječen na kolutove, dodati nasjeckanu papriku i šampinjone na listiće. Može se dodati jedna ljuta feferonka i nasjeckan bijeli luk.
Razviti tijesto što tanje, tepsiju podmazati pa prebaciti tijesto u tepsiju. Staviti najprije kečap, a odozgo rasporediti pržene šampinjone. Nasjeći krugove paradajza, dodati malo kačkavalja i origana. Peći na 200 stepeni 1520 minuta.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C