Neodoljivi posni kolač od griza i kokosa koji se topi u ustima
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.12.23 18:48 ∙ 0
Bez obzira na to da li poštujete Božićni post, ova posna poslastica je desert koji jednostavno morate da probate
Sastojci:
3 kašike džema ili meda
240 g brašna
240 g griza
350 ml ulja
1 kesica sode bikarbone
400 ml vode
6 kašika kokosovog brašna
Priprema:
Sipajte vodu i ulje, pa postepeno dodajte brašno i griz uz miješanje.
Dodajte sodu bikarbonu i promiješajte, a ako vam se testo čini pregustim slobodno dodajte nekoliko kašika hladne vode ili, ako deluje preretko, sipajte još malo brašna.
Sipajte 3 kašike kokosovog brašna.
Umešajte u sve džem ili med.
Sipajte u posudu za pečenje obloženu pek-papirom.
Pecite oko pola sata u rerni zagrijanoj na 200°C. Zabodite čačkalicu u sredinu kolača – ako izađe čista, gotovo je.
Kad se prohladi, pospite preko kolača 3 kašike kokosovog brašna.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- griz
- griz kolač
Možda vas zanima
POSNA Lenja pita sa jabukama i grizom
06:30 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA: Brzi griz sa zobenim pahuljicama
07:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C