BOLJI OD KUPOVNOG Najbolji domaći ratluk, a gotov za 15 minuta
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.02.23 14:42 ∙ 0
Potrebno je:
380 ml vode;
300g šećera;
250 ml soka od pomorandže;
140 grama kukuruznog skroba;
3 kašike soka od limuna,
za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i
1 kašika šećera.
Priprema:
Pomiješajte vodu, sok od pomorandže i šećer, pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano miješajte dok se sve ne zgusne kao puding.
Masu skinite sa ringle, pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna, a zatim sve dobro izmiješajte, dok se ne sjedini.
Potom prespite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isjecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
9°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
0°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
9°C