HRVATSKI UGOSTITELJ SVAKO VEČE ČUVA BAŠTU Dođu sa svojim pićem i hoće da sjednu – da samo malo popustim, Zrće bi bila mila majka za moju terasu
Slavjan Miletić, vlasnik jednog restorana u Zadru, kaže da je u ugostiteljstvu od malih nogu, da njegov posao nije nimalo lak i da se svakog dana suočava i sa različitim tipovima gostiju, potvrdio je za Zadarski.hr.
– Juče sam imao situaciju da mi je došao gost sa bocom vina i dvije čaše i željeli su da sjednu u restoran. Takve su situacije svakodnevne. Profil gostiju na Poluostrvu prema mojim iskustvima je katastrofa. Rekao bi narod, puno pčela koje malo meda daju. Moja terasa omeđena je debelim kanapom i svako veče stojim na ulazu.
Imam mnogo rezervacija, stalnih gostiju koji mi se vraćaju jer znaju kakva je usluga i atmosfera kod mene i koliko se zalažemo i trudimo, ali očigledno smo se sveli na Poluostrvu na profil gostiju koji su platežno loši. Želim da naglasim da je meni svaki gost jednak, i onaj koji naruči lazanje i onaj koji će naručiti ribu – ističe Miletić i dodaje:
– Ali postoje pravila ponašanja koja nalažu da pitate Izvinite, imate li slobodan sto za nas? Zašto? Pošto sedi na trgu, gleda u crkvu Sv. Dominika i prvi hrvatski univerzitet, palatu Nasis, Boreli. Niko mu ne smeta, služi ga jedan konobar i jedan konobar ili konobarica, potrudićemo se najviše što možemo. Ali zato ćemo mu to naplatiti.
Svako veče ja moram stajati na ulazu. Smatram da svoj posao radim kako treba i događa se da ne mogu svakoga da pustim unutra. Priznajem – pravim selekciju. Držim dva do tri stola prazna, jer ne mogu da dođem u situaciju da dođe gost u već pijanom stanju, što nije korektno niti prema ostalim gostima, a to se na Poluostrvu događa skoro svakodnevno. Postali smo neka poluparty zona.
Da samo malo popustim, Zrće bi bila mila majka za moju terasu.“
BONUS VIDEO: