Sastojci
- 1/2 kg junećih šnicli od buta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 veća češnja bijelog luka
- 200 g šampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 80 ml bijelog vina
- senf
- roštilj začin za meso
- suvi biljni začin
- mljeveni biber
- brašno
- ulje
Priprema
Šnicle izlupati tučkom za meso (preko kese). Svaku šniclu posuti roštilj začinom za meso, po ukusu. Začin dobro utrljati u meso. Zatim obe strane mesa premazati senfom (da li ćete manje ili više senfa da stavite, zavisi od ukusa). Pripremljeno meso staviti u odgovarajuću posudu, poklopiti je i ostaviti u frižider, da odstoji jedan sat. Crni i bijeli luk isjeckati sitno, a šampinjone iseći na listiće.
U dubljem i većem teflonskom tiganju (ja sam radila u voku) staviti ulje da se zagrije. Šnicle izvaditi iz frižidera, pa svaku šniclu uvaljati u brašno. Višak brašna istresti. Na zagrijano ulje spuštati pripremljene šnicle. Kada meso uhvati rumenu koricu, sa obje strane, izvaditi ga u tanjir.
Na istu masnoću ubaciti isjeckani crni i bijeli luk. Dinstati luk dva minuta, na srednjoj temperaturi, pa dodati isjeckane šampinjone. Dinstati sve zajedno još dva minuta, pa vratiti meso u tiganj. Sipati bijelo vino i naliti sa vrelom vodom, da meso bude pod vodom. Poklopiti i dinstati dok meso ne omekša (ako je potrebno doliti još vode). S vremena na vrijeme varjačom, blago, proći ispod mesa i šampinjona.
Kada je meso omekšalo skloniti poklopac i pustiti da tečnost ispari i ostane samo malo tečnosti, u zavisnosti koliko sosa želite (tečnost se zgusnula od brašna u koje je meso bilo uvaljano, tako da njie potrebno sos naknadno zgušnjavati). Posuti sos suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Na kraju ubaciti krem pavlaku za kuvanje, dobro promiješati i pustiti da provri.
Poklopiti i skloniti sa vatre. Pustiti da meso u sosu odstoji pet minuta pa ga poslužite, sa prilogom i salatom, po vašem ukusu.