Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali tjesteninu, postoji najmanje 5 odličnih razloga za to
Ta voda sadrži skrob, pa samim tim može da zgusne preliv, ali i da on postane kremast.
Ali, to nije sve. Ovo je pet načina kako možete da iskoristite vodu poslije kuvanja testenine.
1. Za zalivanje biljaka. Ta voda je skroba, koji je obično pun minerala i vitamina, što pomaže biljkama da rastu.
2. Za pravljenje testa za picu i hljeb. Tijestu daje jedinstven ukus.
3. Za kuvanje riže. Nevjerovatno, ali kuvari kažu da voda u kojoj se kuvala tjestenina može dati novi, bogatiji ukus ako se koristi za kuvanje riže.
4. Za razređivanje gustog umaka.
5. Za namakanje nogu. Nakon napornog dana, za umorne noge ova voda je sjajno rješenje. Sve što treba da je da se ugrije voda, u kojoj se kuvala testenina do temperature koja je prihvatljiva koži, i umoče noge u nju. Voda u kombinaciji s mineralima, koje sadrži, umiriće bol i omekšati kožu umornih stopala.
BONUS VIDEO: