TORTA SA KAJSIJAMA Italijanske domaćice otkrile kako da napravite najlepšu ljetnu poslasticu
Sastojci:
300 g brašna
60 g šećera u prahu
5 g praška za pecivo
8 g vanilin šećera
120 g putera
1 limun
1 jaje
Za fil:
10 kajsija
350 g krem sira
60 g šećera
100 ml jogurta
30 g skroba
1/2 limuna
2 jajeta
listići badema
Priprema:
U posudi pomiješajte prosejano brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo, vanilin šećer i uvaljajte smrznuti puter. Zatim smrznuti puter izrendajte, pa sjednite sa ostalim sastojcima. Dodajte koru limuna i jaje, pa umesite tijesto. Testo utisnite u kalup (po dnu i obruču) obložen pek papirom. Stavite u frižider na pola sata. Kajsijama izvadite koštice, pa polutke poređajte preko tijesta. Umutite krem sir sa šećerom, jogurtom i limunovim sokom, pa dodajte jaja i skrob i opet sjedinite mikserom. Sipajte fil preko voća, pa preko poredajte preostale polutke kajsija i pospite listićima badema. Pecite u rerni na 200°C oko 40 minuta. Ako želite gotovu tortu pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- kajsije
- torta od kajsije