OVO JE CAKA KOJU SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA Ako vam je meso previše masno dodajte mu jedan sastojak i riješićete problem
AloOnline.ba | Žena ∙ 27.04.24 14:45 ∙ 0
Bilo da kupujete meso i sami meljete kod kuće ili kupujete gotovo mljeveno meso, može da se desi da ono bude masno, a to dosta kvari ukus
Ako je meso previše masno može da se iskoristi da napravite pite, ali ako želite pljeskavice, ćufte, faširane ili ćevape bitno je da meso bude kvalitetno.
Više ne morate da bacate meso ili da se pitate kakvog će ukusa biti jer postoji spas. Potrebna je samo jedna namirnica i vaše mljeveno meso će ponovo biti savršenog ukusa.
Kuvari preporučuju da u mljeveno meso dodate jedan jeftin i pristupačan sastojak koji će poboljšati teksturu. Riječ je o krompiru.
Povrće narendajte, a zatim dodajte u meso. Ako želite možete da dodate i neku drugu namirnicu kao što je bundeva ili pirinač. Mljeveno meso će ostati sočno, ali će biti lakše za oblikovanje i pečenje faširanih šnicli, ćevapa, ćufti…
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- PRAKTIČNI SAVJETI
Možda vas zanima
Žena
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Recepti ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
16°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C