NAJPOZNATIJA SICILIJANSKA PASTA Stari recept italijanskih domaćica koji ćete obožavati
Sastojci:
230 g špageta
2-3 čena bijelog luka
1/2 kašičice tucane paprike
1 kašika paradajz paste
3/4 šolje suvog bijelog vina
15 g inćuna
60 g crnih i zelenih maslina (bez koštica)
2 kašike kapara (oceđenih ili osoljenih)
230 g čeri paradajza
svež peršun
parmezan
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. U tavi na malo ulja propržite mljeveni bijeli luk i tucanu papriku okod 30 sekundi. Zatim dodajte paradajz pasu i proemšajte. Nakon par minuta dodajte bijelo vino, inćune, kapar i sjeckane masline promešajte. Kada krene da ključa dodajte nekoliko kutlača vrele vode u kojoj su se kuvali špageti. Nakon toga dodajte i paradajz koji se prepolovili. Ostavite još 3 minuta da se krčka. Ocedite špagete i dodajte u tavu, pa promešajte. Ugasite šporet, pa pospite parmezanom, promešajte i ponovo pospite parmezanom. Ako deluje suvo dodajte još malo vode u kojoj se kuvala tjestenina.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pasta
- tjestenina