Ukusni i sočni bezglutenski slanci
220 grama Mix B brašna
po potrebi mlako mlijeko (oko 200 ml otprilike) bez laktoze
30 ml ulja
3 gr suhog kvasca
1 prstohvat šećera
po potrebi ulje za premazivanje
Bijeli premaz:2 kašike brašna mix B
3 kašike vode
na vrh noža praška za pecivo i soli
U aktivirani kvasac dodati preostale sastojke i umiješati spiralnim sastojcima. Tijesto treba da bude mekano (kao glutensko). Pokriti i ostaviti da se masa udupla.
Na malo brašna premijesiti uduplalo tijesto, podijeliti na male loptice tijesta i svaku lopticu razvaljati na tanko. Staviti na papir za pečenje, pokriti i ostaviti da sobnoj temperaturi da naraste (oko 30 minuta).
Zagrijati rernu na 200 stupnjeva. Premazati slance maslinovim uljem.Peći na 180-200 stupnjeva dok ne porumene (otprilike oko 15-20 minuta).
Za preljev sastojke sastaviti i preliti preko pečenih slanaca,vratiti u rernu na 3-4 minute.
Vrele slance premazati uljem i pokriti da omekšaju.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- bez glutena
- recept
- slanci