TRILEĆE SA PUTEROM OD KIKIRIKIJA Kolač koji ima „hiljadu“ verzija, ali ova će vas raspametiti
Sastojci:
Za koru:
1 šolja brašna
1 šolja mljevenih oraha ili badema
1/2 šolje putera
1/4 šolje šećera
prstohvat soli
Za fil:
1 šolja putera od kikirikija
1 šolja prah šećera
1/2 šolje mlijeka
1/2 šolje slatke pavlake
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Kora: Umutite puter sa šećerom dok ne dobijete kompaktnu, kremastu smjesu. Dodajte brašno, mljevene orahe ili bademe i prstohvat soli. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesu utisnite u pleh za pečenje (veličine otprilike 20×20 cm) obložen pek papirom. Pecite koru u prethodno zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, ili dok ne postane blago zlatnosmeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
Fil: Umutite puter od kikirikija sa prah šećerom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte mlijeko i slatku pavlaku. Nastavite sa mućenjem dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte vanilin šećer i još malo promiješajte. Kada se korica ohladi, prelijte je pripremljenim filom od putera od kikirikija. Poravnajte površinu filom. Ostavite trileće sa puterom od kikirikija da se stegne u frižideru najmanje 2 sata prije sječenja i serviranja. Isijecite na željene komade. Po želji, trileće možete posuti usitnjenim neslanim kikirikijem ili komadićima čokolade.
BONUS VIDEO: