TOPI SE U USTIMA Napravite carsku pitu na ovaj način i nećete zažaliti
Potrebno je:
6 jaja
4 dl kiselog mlijeka
1 čaše (od kiselog mlijeka) oštrog brašna,
1 čaša kukuruznog brašna
2 dl ulja,
1 kesica prašak za pecivo
100 g sira
250 g šunkarice
150 g trapista
2 crvene paprike
3 kisela krastavčića
susam
Priprema:
Šunkaricu i trapist isjeći na kockice, papriku očistiti od sjemenki i petiljki te i nju isjeći na kockice kao i kisele krastavčiće. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mlieko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smjesa. U pripremljenu smjesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promiješati varjačom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u nju pripremljenu smjesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.
BONUS VIDEO: