SOČNE KRMENADLE SA BIJELIM LUKOM Pikantne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 27.01.24 20:29 ∙ 0
Sastojci:
500 g krmenadli
1 crni luk
1 kašičica mljevene paprike
2 čena bijelog luka
1 kašičica narendane limunove kore
100 ml ulja
so, biber
Priprema:
U ulje stavite sitno isjeckan crni i bijeli luk, mljevenu papriku, so i biber po ukusu i koru limuna. Izmješajte i sipajte preko šnicli, Dobro ih uvaljajte sa svih strana. Ostavite da stoje u frižideru 2 sata. Ispržite na gril tiganju pazeći da se ne prepeku kako ne bi bile suve. Poslužite uz krompir ili povrće.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
8°C
Banja luka
16°C
Mostar
12°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
15°C
Zenica
11°C
Prijedor
14°C