RECEPT ZA PERKELT – MEKANO JUNEĆE MESO Pravi gurmanluk, a što se duže krčka to je ukusnije
Sastojci:
1 kg junećeg mesa
4 crna luka
3 čena bijelog luka
1 mrkva
2 štapića celera
1 ljuta paprika
150 g slanine
250 ml paradajz sosa
3 kasičice tucane paprike
1 l crvenog vina
lovorov list
Recept za perkelt – mekano juneće meso:
Juneće meso isjecite na kockice, a slaninu sitno isjeckajte. Zatim u dubokoj šerpi istopite malo putera, pa propržite juneće meso i slaninu. Izvadite iz šerpe, a ako je potrebno dodajte još malo putera. Kada se istopi dodajte sitno sjeckani crni luk, pa pržite dok ne omeška, a onda dodajte i sitno sjeckanu mrkvu, ljutu papriku, celer, kao i mljeveni bijeli luk. Pržite dok povrće ne omekša, a onda sipajte vino i paradajz sos, pa vratite juneće meso i slaninu. Stavite lovorov list, pospite tucanom paprikom, pa posolite i pobiberite. Začinite još ako je potrebno, pa poklopite i krčkajte perkelt minimum 2 sata. Povremeno promiješajte, a što se perkelt duže kuva to je ukusniji.
BONUS VIDEO: