PRAVI MAĐARSKI GULAŠ KOJI OBOŽAVA CIJELI SVIJET Krčkajte meso u bujonu i biće mekano kao duša
Sastojci:
1,2 kg goveđeg mesa
2 crna luka
1/2 kašičice soli
2 kašičice mlJevenog kima
2 kašike slatke paprike
1 kašičica bibera
1/2 kašičice tucane paprike
1 kašičica suvog lišća majorana
1/2 kašičice osušenih listova timijana
4 šolje pilećeg bujona
1/4 šolje paradajz paste
3 čena belog luka, zgnječena
1 lovorov list
1 kašičica šećera
2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Meso isJecite na kocke, pa obilno posolite i pobiberite. Propržite na malo ulja, pa izvadite iz tave. Meso stavite u šerpu, a u tavi propržite krupno sječen crni luk. Kada omkeša prebacite ga u šerpu. U tavi nekih minut propržite so, kim, slatku papriku, biber, tucanu papriku, majoran i timijan. Lijepo promiješajte i sipajte jednu šolju bujona. Promiješajte i kada krene da vri sipajte u šerpu sa mesom. Zatim dodajte paradajz pastu, mljeveni bijeli luk i lovorov list. Posolite i pošećerite, pa sipajte ostatak bujona i balzamiko. Promiješajte, pa nakon ključanja kuvajte još nekih sat i po vremena.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- gulaš