HRSKAVE KORICE, BOGAT FIL – PRAVA RAPSODIJA UKUSA Žerbo torta je kraljica svake trpeze
Sastojci:
15 jaja
28 kašika šećera
250 g mljevenih oraha
300 g šećera
350 g čokolade
400 g margarina
4 kašike brašna
350 g šlag krema
400 ml kisele vode
Priprema:
U plastičnoj posudi pjenasto umutiti jaja sa šećerom, pa dodati orahe i jednu kašiku brašna. Sve lijepo sjediniti i od toga ispeći koru u prethodno podmazanom plehu. Koru je potrebno peći na 180 stepeni pko 15 min.
Tako ispeći tri kore.
Preliv od šećera:
Na tavi rastopiti šećer, pa ga preliti na sve tri kore.
Čokoladni preliv:
Čokoladu i margarin otopiti na tihoj vatri, pa premazati preko preliva od šećera.
Fil:
Žumanaca umutiti sa šećerom 15 kašike šećera i kuvati na pari. Kad je fil kuvan skloniti sa vatre i dodati čokoladu. Miješati dok se masa ne ujednači. Kad se fil ohladi dodati 250 g umućenog margarina.
Redati:
kora(sa karamelom i čokoladom)
čokoladni fil
kora
Za dekoraciju:
Umutiti 300 g šlaga sa kiselom vode koja treba da bude iz frižidera. Tortu dekorišite po želji i uživajte nakon što bar nekoliko sati odstoji u frižideru kako bi se ukusi spojili i kako bi kore popustile.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- ŽERBO KOCKE