POSLASTICA KOJA VRAĆA U DJETINJSTVO Recept za najlon tortu sa bananicama
Potrebno je:
7 jaja
32 kašike šećera
kašika soka od limuna
1 l mleka
5 kašika brašna
3 kesice pudinga od vanile
10 krem-bananica
250 g putera ili margarina
200 g čokolade
400 g šlag-kreme
malo kisele vode
Priprema:
Bjelanaca umutite u čvrst snijeg, pa dodajte sok od jednog limuna i 16 kašika šećera mutite sve dok masa ne postane skroz glatka. Smjesu laganim pokretima sipajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Rernu zagrijte na 150 stepeni i sušite koru sve do se odozgo ne uhvati zlatno žuta korica.
Ostavite je da se hladi u rerni, a za to vrijeme skuvajte fil.
U šerpu sipajte 300 mililitara mlijeka, dodajte sedam žumanaca, prašak za puding od vanile i brašno, pa sve dobro razmutite. U drugu šerpu sipajte preostalo mlijeko i 16 kašika šećera i stavite da prokuva. Potom dodajte puding koji ste razmutili u malo mlijeka i žumanca. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne sve vreme miješajući kako ne bi zagorjelo.
Nakon što se fil prohladi u njega dodajte margarin i umutite ga tako da dobijete gladak fil.Podijelite na dva dijela, pa u jedna stavite krem bananice koje ste isjeckali, a u drugi otopljenu čokoladu.
Redoslijed redanja:
kora, fil sa bananicama, fil sa čokoladom, odozgo šlag. Ukrasite po želji, možete i svježim jagodama.
Ostavite da stoji bar jednu noć u frižideru da bi kora popustila i da bi se lijepo sjedinili ukusi i mirisi iz filova.
Uživajte u savršenom ukusu ove fantastične torte i podelite recept sa prijateljicama kako bi i one mogle da probaju ovo kremasto zadovoljstvo.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- deserti
- najlon torta