BRZO I FINO JELO GOTOVO ZA TREN Zapečena pohovana piletina
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.06.22 07:00 ∙ 0
Tjestenina kao takva nije prisutna, ali među slojevima kocki od “pohanaca” primijetit ćete rastopljeni sir i zapečenu koricu od vrhnja.
Sastojci
600 g pilećeg filea
1-2 kašičice Vegete
200 g prezle
5 jaja
ulje za prženje
200 g sira edamera
200 ml kiselog vrhnja
Priprema
Tanko narezanu piletinu pospite Vegetom. Meso uvaljajte u krušne mrvice, zatim u 4 razmućena jaja, pa ponovo u prezle. Pržite ih u zagrijanom ulju do svijetlo-žute boje. Pohovano meso slažite u vatrostalnu zdjelu i pospite naribanim sirom.
Složite i drugi red mesa, pa sir i na kraju prelijte kiselim vrhnjem pomiješanim s preostalim jajetom. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
- Tagovi
- pohovana piletina
Možda vas zanima
POHOVANA PILETINA iz rerne!
12:24 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
11°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
7°C
Mostar
3°C
Tuzla
4°C
Bihać
6°C
Bijeljina
7°C
Zenica
3°C
Prijedor
13°C