NAJUKUSNIJI RUČAK Premekana pohovana piletina – svi će htjeti komad više
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 22.11.22 13:43 ∙ 0
POTREBNI SASTOJCI:
600 g pilećeg filea
so
biber
kašika senfa
mješavina začina
2 jajeta
šolja brašna
šolja prezli
300 g boranije
Priprema:
Piletinu tanko isijecite, pa začinite po ukusu (so, biber, mješavina začina). Dodajte senf, sve dobro sjedinite i stavite u frižider na sat vremena.
U međuvremenu kratko skuhajte boraniju u vodi, zatim je posolite i propržite na ulju.
Svaki komad pilećeg filea uvaljajte u brašno, umućena jaja, pa u prezle i pržite u zagrijanom ulju. Poslužite uz prilog od boranije i salatu po želji.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
19°C
Mostar
15°C
Tuzla
1°C
Bihać
18°C
Bijeljina
19°C
Zenica
15°C
Prijedor
18°C