POHOVANA PILETINA iz rerne!
ALOONLINE.BA/COOLINARIKA/ | Žena ∙ 16.12.21 12:24 ∙ 0
Sastojci
5 komada pilecih prsa
2 male kasike soli
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike ljute paprike
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1 mala kasika crvene paprike
2 kasike majoneze
2 kasike kiselog vrhnja
2 kasike parmezana
1.5 solja krusnih mrvica
2 male kasike kukuruznog brasna
100 ml ulja
Priprema
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na četiri dijela i staviti u zdjelu. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom (kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Možda vas zanima
NEZABORAVAN SPOJ Salata sa narom i piletinom
06:30 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
19°C
Mostar
15°C
Tuzla
1°C
Bihać
18°C
Bijeljina
19°C
Zenica
15°C
Prijedor
18°C