PALAČINKE VAM VIŠE NIKADA NEĆE BITI ŽILAVE Uz ovaj trik biće mekane, a neće se cijepati
Koristite pogrešan tiganj
Potrebno je da koristite dobar tiganj i da ga ne ribate poslije upotrebe, već samo isperete vodom, i tijesto se neće lijepiti.
Koristite margarin ili puter
Nemojte da podmazujete tiganj za palačinke sa margarinom ili puterom, već obavezno koristite ulje.
Koristite mikser
Nemojte sastojke da mješate mikserom jer palačinke mogu biti žilave. Koristite umjesto toga varjaču i smjesa će biti savršena.
Stavljajte previše šećera u smjesu
Ako dodajete u smjesu šećer ili vanilin šećer i preterate sa količinom, palačinke mogu da se lijepe za tiganj.
Pržite palačinke na jakoj vatri
Najbolje je da koristite srednju ili nisku vatru za prženje. Na prejakoj vatri mogu da zagore ili ostanu nepečene u sredini.
Nemate strpljenja
Ostavite palačinke da odstoje desetak minuta, nakon prženja, da omekšaju.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- palačinke